AZ ŐS BEATRICE

1978-ban Nagy Feró átalakítja a Beatrice együttest, az elsõ magyar punk jellegû banda megkezdi pályafutását. A kezdeti felállás:

Ez a korszak a legendás „csirkedarálás” korszaka (Ozzy Osbourne mintájára). Soha nem fordult elõ a zenekar koncertjein élõ csirkék ledarálása, ez csak a kádári rendszer propagandája (,konkrétan pedig a zenei élet akkori potentátja, Erdõs Péter kitalációja) volt, ami fordítva sült el.

A zenekar nyíltan támadta dalaiban (is) a diktatúrát, és habár hivatalosan nem volt betiltva, albuma mégsem jelenhet meg, koncertezni csak Nyíregyházán engedik. Feró útlevelét bevonták, ekkor adja magának a „A Nemzet Csótánya” címet. Ebben a korszakban alakul ki a magyar punk-csöves-hobó-ricsés öltözködési mûfaj is, melynek kihagyhatatlan kelléke a babos (piros alapon fehér pöttyös) kendõ, a szakadt farmer és a fekete bõrdzseki.

A csapat 1980-ban közösen adott koncertet az akkor nagyon népszerû Omega és LGT együttesekkel. Az eseményt egy lemez örökítette meg. Ez évben Lugosi László elhagyta a zenekart, a megüresedett helyeket két új tag, Vedres József és Bogdán Csaba töltötte be. A Beatrice ebben az évben bõvült Waszlavik „Gazember” László billentyûssel.

1981-ben a Zenész Szakszervezet – a rendszer kérésére – elhatárolta magát a zenekartól, a Beatrice másodszor is feloszlik.

(Forrás: www.beatrice.hu.infofx.net)

VISSZA